Social media: una introducció

Social media: una introducció

Els social media integren la tecnologia que permet als usuaris generar els seus propis continguts i compartir-lo mitjançant formats diferents. Els mitjans socials s’associen comunment amb la Web 2.0, la tecnologia que es centra en la integració, la col·laboració i la interacció. Existeixen nombroses eines de mitjans socials disponibles, amb diferents característiques. Exemples inclouen els blocs,  xarxes socials, llocs de microblogging,  wikis, RSS i podcasting.

Els social media tenen un seguit de característiques úniques:

  • Immediatesa – A causa d’això, els usuaris són capaços de controlar la conversa per ser el primer a difondre la informació i per tenir la capacitat de respondre immediatament a la informació incorrecta o negativa.
  • Interacció – Els social media també ajuden a facilitar la interacció i participació entre la comunitat i les diferents policies, ajudant a millorar la comunicació i les relacions.
  • Audiència – Moltes xarxes socials operen de forma gratuïta i són accessibles a un públic ampli i divers a mitjançant dispositius mòbils i fixes.
  • Escalable – Els social media poden ser adaptats per satisfer les necessitats úniques de qualsevol organització, i es poden integrar en les estratègies de comunicació i difusió.

Gent de tota condició i de tot el món han adoptat els mitjans socials. Les organitzacions de totes les mides i formes estan aconseguint enormes beneficis mitjançant l’ús d’aquestes eines per arribar als ciutadans i membres de la comunitat de formes diverses. Les forces de seguretat estan trobant un immens valor en la tecnologia dels mitjans de comunicació social. Els diferents cossos policials les estan fent servir en la gestió d’alertes, informació i noticies, arribar a la comunitat, i prevenir i resoldre crims.

Més informació:

Els comentaris estan tancats.

Categories

A %d bloguers els agrada això: